Hem O'toi Kläder Kontakt & Länkar
Om våra smycken

Våra smycken är handgjorda av naturmaterial. Vi har bl. a använt oss av hampatråd, bomullstråd, kokosnöt, snäckor och träprälor. Kokosnötpärlorna är handgjorda av en hel kokosnöt, köpt i en vanlig livsmedelsaffär. Hampatråden ger en sliten look som ser mycket naturlig ut, speciellt den naturfärgade hampan. Men vi har även mångfärgade smycken som ser lite roligare ut.

Återförsäljare

Just nu säljs våra smycken på hantverket i Växjö, Sandgärdsg. 9. Vi står även på torget och kommer att sälja på marknaden under Karl Oskar dagarna i Växjö.

Bilder på Magdas smycken kommentar
De här armbanden är gjorda i markramé av svart hampatråd, träpärlor och en handgjord kokosnötspärla, som jag själv har gjort. När jag har köpt den hela kokosnöten har jag sönder den. Själva kokosen äter jag och familjen upp. Skalet som blir över, då det inte är så gott att äta, har jag sönder i småbitar. Sedan slipar jag de här bitarna i olika former och borrar hål i dem såatt jag kan trä på dem på armbandet. Mycket mer hemmagjort än så blir det nog inte, om jag inte börjar odla egna kokosnötter!Jag har gjort totalt två stycken av den här designen.
De här armbanden är gjorda i makramé utan några pärlor. De finns att köpa i flera färger.
Tips!
När vi gör armbanden sätter vi en präla i slutet som bestämmer storleken, för att de ska passa alla gör vi armbanden ganska stora och det är enkelt att ändra storleken genom att knyta fast pärlan på ett annat ställe.
De här armbanden är gjorda i makramé utan några pärlor. De är gjorda med två olikt färgade trådar och är därför lite roligare än de enkelfärgade.
Av den här designen har jag gjort totalt tre stycken. De är gjorta i makramé av naturfärgad hampatråd, små träpärlor och en snäcka från ett begagnat halsband. Det här armbandet passa både killar och tjejer.
Det här armbandet har jag gjort totalt fyra stycken av. De är gjorta i makramé av naturfärgad hampatråd, små träpärlor och en snäcka från ett begagnat halsband.
Det här armbandet har jag gjort totalt fyra stycken av. De är gjorta i makramé av naturfärgad hampatråd, små träpärlor och en hangjord kokosnötpärla som jag har gjort själv.
Av den här designen har jag gjort totalt sex stycken. De är gjorta i makramé av svart hampatråd, små träpärlor och en betel nöt i mitten. När jag designade det här amrbandet tänkte jag främst att det var ett killarmband, men det passa självklart även till tjejer. Svart tillsammans med naturfärger passar killar mycket bra!
Av den här designen har jag gjort totalt två stycken. De är gjorta i makramé av ockra färgad hampatråd och en kokosnöt pärla som jag har gjort själv.
Av den här designen har jag gjort totalt två stycken. De är gjorta i makramé av ockra färgad hampatråd och en snäcka från ett second hand halsband. Samt en likadan snäcka i slutet. De här armbanden ser bättre ut på armen.
Vi har många originella armband. Om du köper ett av dem får du ett smycke som endas du har i hela världen!
Än så länge är alla halsbanden jag har gjort one of a kind. De här tre är gjorda av snäckor, träprälor och den nedre delen av en kokosnöt. Snäckorna är handplockade, av mig och Jakob Monsen, och jag har själv borrat ett hål i dem för att få in tråden. I halsbanden med en kokosnöt har jag även knutit in pärlorna med makramé.
De här enkla, men ändå snygga, öronhängena är en enkel öronkrok, antingen guld eller silverpläterad, med en pärlemoplatta. De kommer även i grönt.
De här öronhängena har jag gjort av handplockade snäckor, just de här är plockade i Tyskland av Jakob Monsen. Jag har gjort ett par av större snäckor och ett par av mindre snäckor.