Enchanted Objects

Länge har man använt Dockor vid praktiserande av häxkonster. Dockorna kan liknas vid en kraftfull lyckoamulett och behöver inte alls användas till förbannelser. De kan brukas för att främja hälsa, läkande, kärlek och lycka, för att skydda kära från skada och förtrolla vänner och fiender på samma sätt. Det finns olika sorters dockor.

Vaxdockor kan du göra genom att mjuka upp ljus och forma det till en dockfigur. Gnugga lavendelolja eller något liknande på din hand först för att underlätta och försäkra dig om att vaxet inte är för varmt. Använd små bitar av kol eller ädelstenar för att pryda dockan. För en mer kraftfull effekt kan du använda hår, fingernaglar eller någon minnessak eller ägodel av mottagaren.

Tygdockor gör du genom att klippa ut två lika kroppsformer ur ett tyg, som du sen syr ihop nästan hela vägen upp. Du fyller den med örter eller hår beroende på vilken besvärjelse som ska göras. Pryd dockan med färgade garnbitar eller rita symboler på den. Namnet på mottagaren kan skrivas på dockan.

Pappersdockor tillverkas snabbast genom att klippa ett papper till en dockfigure. Du kan smörja den med olja och rita symboler på den. Du kan till och med sätta ett foto på den av personen som dockan är avsedd för.

Trädockor snidas till av träbitar och hår klistras på eller används en bit tyg från något plagg av besvärjelsens mottagare. Använd färger eller kritor för att pynta dockan.

Rotdockor kan göras av åtskilliga växters rötter. Exempelvis kan potatis, äpple och ginseng användas. Försäkra dig om att dockan är klar innan du använder den. Fortsätt inte att karva när du väl börjat använda den. Denna docka är för korttidsbruk eftersom den ounvikligen kommer att börja ruttna ett kort slag efter den tillverkats.

Lerdockor formas i lera och ett hålrum skapas åt hår, fingernaglar eller örter etcetera innan den tillsluts. Pynta med färger eller genom att skära med ett vasst föremål.

Nuförtiden är det vanligast att dockorna fylls med örter och rökelse, men inom den rena Häxkonsten används fortfarande urin, blod, fingernaglar och hår. Dockan blir laddad med magi av Häxan genom en enkel besvärjelse, mässa, sång, dans, trumslag, osv. Beroende på önskat resultat används elementen, vindarna eller månens faser för att bringa liv åt magin. För att inte dockan ska gå sönder oavsiktligt bör den tas god hand om och förvaras på en trygg plats. För att göra sig av med en docka ska en djup grop grävas där den begravs. Försäkra dig om att du brutit det magiska bandet mellan dockan och personen innan du gör dig av med den.

Informationen här är från en annan häxsajt och översatt från engelska.
Fullständig text hittar du här: www.abaxion.com/index.htm


I adopted my doll from DHF

Tillbaka

Judgement by Dorian Art

Webdesign © ibeoDesign
The artwork "The Ritual" © Dorian Art and used with written permission.

Circle Of The Magic Goddess